Αποδεδειγμένη δράση

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των φυτικών στερολών

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των φυτικών στερολών


Περισσότερες από 50 κλινικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων μελετών και με υψηλές δόσεις δοκιμές, σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των φυτικών στερολών που περιέχονται στο BecelProActiv.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη λίστα με τις Βιβλιογραφικές πηγές που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του Becel ProActiv

Μία μετά-ανάλυση το 2014, τυχαιοποιημένων κλινικών μελετών, συγκέντρωσε τα αποτελέσματα από 124 μελέτες σε ανθρώπους35 Η ανάλυση έδειξε πως οι φυτικές στερόλες μειώνουν σημαντικά τη συγκέντρωση της LDL-χοληστερόλης με δοσο-εξαρτώμενο τρόπο.(P <0.001).


Proven Efficacy of Plant Sterols


Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες των κλινικών μελετών εδώ

Οι φυτικές στερόλες και στανόλες έχουν παρόμοια δοσο-εξαρτώμενη δράση στη μείωση της χοληστερόλης, που οδηγεί σε συνεχώς αυξανόμενο αποτέλεσμα και σε μια μείωση της LDL-χοληστερόλης της τάξης του 12% για κατανάλωση περίπου έως 3g φυτοστερολών ανά ημέρα.*

*Υπάρχουν δύο εγκεκριμένοι ισχυρισμοί για τις φυτικές στερόλες ως προς τη μείωση της χοληστερόλης:

  • 1,5-2,4g φυτικών στερολών καθημερινά μπορούν να μειώσουν την LDL-χοληστερόλη 7 έως 10%3,4και
  • 2,5-3g φυτικών στερολών καθημερινά μπορούν να μειώσουν την LDL-χοληστερόλη 10 έως 12,5%40,41

σε 2-3 εβδομάδες, στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που περιλαμβάνει πληθώρα φρούτων και λαχανικών. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αποτελούν παράγοντα κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Η στεφανιαία νόσος έχει πολλούς παράγοντες κινδύνου και η μεταβολή ενός από αυτούς ενδέχεται να έχει ή να μην έχει ευεργετικό αποτέλεσμα.

TOP