Συνιστώμενη ποσότητα φυτικών στερολών

Καταναλώνοντας τη συνιστώμενη ποσότητα

Καταναλώνοντας τη συνιστώμενη ποσότητα

Οι φυτικές στερόλες βρίσκονται σε τρόφιμα της καθημερινής διατροφής, όπως τα φρούτα και λαχανικά, τα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί και σπόροι.36,37

Το Becel ProActiv βοηθά στην κατανάλωση της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται για τη μείωση της χοληστερόλης, με τρόπο που εφαρμόζεται εύκολα στη διατροφή.


Consuming the recommended amount


Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα φυτικών στερολών είναι 1,5-2,4g καθημερινά, και μπορεί να επιτευχθεί:

  • Είτε καταναλώνοντας 3 μερίδες συνδυάζοντας το προϊόν επάλειψης, το γάλα ή το γιαούρτι Becel ProActiv
  • Είτε με το ρόφημα γιαουρτιού «ένα την ημέρα» (3 μερίδες σε μία)


Consuming the Right Amount


Περισσότερες από 4 μερίδες (3g στερολών) σε καθημερινή βάση δεν προσφέρουν περισσότερα οφέλη στη μείωση της χοληστερόλης και γι’αυτό η κατανάλωσή τους δε συνιστάται.
Όλα τα προϊόντα Becel ProActiv αναγράφουν σαφείς πληροφορίες, ώστε να βοηθούν τους ασθενείς να καταναλώνουν την συνιστώμενη ποσότητα.

Επιτυγχάνοντας τη συνιστώμενη ποσότητα Becel ProActiv – Επιλέξτε τους συνδυασμούς που σας ταιριάζουν ώστε να προσλαμβάνετε 3 μερίδες ημερησίως:

Πρωινό μία μερίδα προϊόντος επάλειψης Becel ProActiv σε ψωμί ή τοστ και γάλα Becel ProActiv

Μεσημεριανό: προϊόν επάλειψης Becel ProActiv σε σάντουιτς ή τοστ ή 1 μπουκαλάκι ρόφημα γιαουρτιού μαζί με το γεύμα

Απογευματινό: 1 επιδόρπιο γιαουρτιού Becel ProActiv

Βραδινό: προϊόν επάλειψης Becel ProActiv λιωμένο πάνω από ζυμαρικά, ρύζι, ψητές πατάτες ή ψητά λαχανικά

Η αποτελεσματικότητα των φυτικών στερολών στη μείωση της χοληστερόλης παραμένει η ίδια είτε καταναλώνονται μία φορά τη μέρα είτε περισσότερες φορές μέσα στη μέρα64

Τα προϊόντα Becel ProActiv πρέπει να καταναλώνονται μαζί με κάποιο γεύμα για καλύτερα αποτελέσματα65,66 Γενικότερα, τα προϊόντα Becel ProActiv θα πρέπει να καταναλώνονται στο πλαίσιο μια ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών.

Ποιοι πρέπει να καταναλώνουν φυτικές στερόλες;

Τα προϊόντα με προσθήκη φυτικών στερολών, όπως το Becel ProActiv, απευθύνονται συγκεκριμένα σε άτομα που πρέπει να ελέγχουν το επίπεδο της χοληστερόλης τους στο αίμα. Άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της χοληστερόλης θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους προτού αρχίσουν την κατανάλωση φυτικών στερολών, γιατί μπορεί να χρειάζεται να τροποποιηθεί η δόση του φαρμάκου (ειδικά στην περίπτωση της λήψης στατινών, όπου η δράση των φυτικών στερολών είναι αθροιστική με αυτήν των στατινών- ανατρέξτε στην ενότητα Στατίνες & φυτικές στερόλες).

Τρόφιμα με προσθήκη φυτικών στερολών, όπως το Becel ProActiv, δε συνιστώνται για άτομα με ιδιαίτερες διαθρεπτικές ανάγκες (π.χ. γυναίκες έγκυες ή θηλάζουζες ή παιδιά κάτω των 5 ετών). Οι ομάδες αυτές του πληθυσμού έχουν συνήθως μεγαλύτερες απαιτήσεις σε λιπαρά (τα προϊόντα Becel ProActiv έχουν χαμηλά λιπαρά) και δεν είναι προτεραιότητά τους η μείωση της χοληστερόλης.

Η ομάδα επιστημόνων του EAS Consensus Pane42, ύστερα από κριτική αξιολόγηση, κατέληξε στο ότι τα τρόφιμα με προσθήκη φυτοστερολών μπορούν να φανούν χρήσιμα στους παρακάτω πληθυσμούς:

  • άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αλλά μεσαίου ή χαμηλού συνολικού κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, που δε χρειάζεται (ακόμα) να λάβουν φαρμακευτική αγωγή.
  • άτομα που λαμβάνουν υπολιπιδαιμική αγωγή, όπως στατίνες, αλλά αποτυγχάνουν στο να επιτύχουν τους στόχους για την LDL-χοληστερόλη ή άτομα που δεν μπορούν να λάβουν στατίνη. Η λήψη φυτικών στερολών /στανολών θα πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με άλλα υγιεινοδιαιτητικά μέτρα.
  • Ενήλικες και παιδιά (άνω των 6 ετών) με οικογενή υπερχοληστερολαιμία, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της αυξημένης σημασίας των έγκαιρων στρατηγικών πρόληψης της υπερχοληστερολαιμίας.
TOP